Blåseisolering av eldre bygg med trefiber

– det tryggeste alternativet

Boliger som er bygget før 1960 har stort sett reisverk består av en bærende rammekonstruksjon bygget opp med stolper og sviller. Disse er gjerne formet som bokser i 5 eller 6 toms tykkelse, og har hulrom i midten. De har et enkelt eller et dobbelt lag med papp rett på planken som vindtetting. Også innvendig har de ofte et papplag.

Disse boligene er ideelle for blåseisolering med trefiber isolasjon, for å redusere varmetapet. Da disse boligene også mangler en fungerende innvendig dampsperre, så vil isolering med trefiber isolasjon være det eneste riktig produktet med tanke på at den kan ta opp, transportere og avgi fukt i mye større grad enn andre isolasjonstype. Årsaken til dette er at trefiberisolasjon er et hygroskopisk materiale. Dette reduserer faren for kondens i konstruksjonen og relaterte byggeskader. I tillegg bidrar materialets fuktdynamikk til et jevnt og sunt inneklima.

Blåseisolering av eldre bygg med trefiber

– det tryggeste alternativet

Boliger som er bygget før 1960 har stort sett reisverk består av en bærende rammekonstruksjon bygget opp med stolper og sviller. Disse er gjerne formet som bokser i 5 eller 6 toms tykkelse, og har hulrom i midten. De har et enkelt eller et dobbelt lag med papp rett på planken som vindtetting. Også innvendig har de ofte et papp lag.

Disse boligene er ideelle for blåseisolering med trefiber isolasjon, for å redusere varmetapet. De disse boligene også mangler en fungerende innv dampsperre, så vil isolering med trefiber isolasjon være det eneste riktig produktet mtp at den kan ta opp, transportere og avgi fukt i mye større grad enn andre isolasjonstype. Årsaken til dette er at trefiberisolasjon er et hygroskopisk materiale. Dette

reduserer faren for kondens i konstruksjonen og relaterte byggeskader. I tillegg bidrar materialets fuktdynamikk til et jevnt og sunt inneklima.